Julkaistu 29.5.2023 12:54

Pelastusarmeijan kansainväliseksi johtajaksi eli kenraaliksi on valittu uusiseelantilainen Lyndon Buckingham

Pelastusarmeijan Korkea neuvosto on tehnyt valintansa: Pelastusarmeijan 22. kenraali on komentaja Lyndon Buckingham. Hän aloittaa tehtävässä 3. elokuuta 2023, jolloin nykyinen kenraali Brian Peddle jää eläkkeelle.

Lauantaina 27. toukokuuta Korkea neuvosto hiljentyi suorittamaan äänestyksen, jonka tuloksena komentaja Buckingham valittiin 22. kenraaliksi.

Komentaja Buckingham on ensimmäinen uusiseelantilainen kenraalina. Komentaja Bronwyn Buckingham aloittaa puolisonsa rinnalla uudessa tehtävässä. Hänestä tulee Pelastusarmeijan maailmanlaajuisen naistyön johtaja.

Komentaja Lyndon Buckingham vihittiin upseeriksi vuonna 1990. Hän on toiminut vaimonsa kanssa erilaisissa tehtävissä kotimaassaan Uudessa-Seelannissa sekä Kanadassa, Singaporessa ja Britanniassa. Heillä on kaksi lasta, jotka molemmat palvelevat Pelastusarmeijan upseereina. Buckinghamit ovat asuneet Lontoossa ja työskennelleet kansainvälisessä päämajassa vuodesta 2018. Tuolloin Lyndonista tuli esikuntapäällikkö ja Bronwynista hengellisen elämän kehittämisen kansainvälinen johtaja.

Tuleva kenraali puhui valinnan jälkeen tiedotustilaisuudessa. Hän kertoi olevansa kiitollinen mahdollisuudesta palvella kenraalin tehtävässä ja sanoi: ”Lupaamme palvella nöyrinä, kiitollisina ja rohkeasti ja tiedämme, että meillä on tukenamme johtajia, sotilaita, jäseniä ja tukijoita ympäri maailman. Yhdessä jatkamme Pelastusarmeijan tehtävän toteuttamista.”