Pelastusarmeijan kansainväliset johtajat Suomessa

image description
Pelastusarmeijan kansainväliset johtajat, kenraali André Cox ja komentaja Silvia Cox vierailivat Helsingissä tänä viikonloppuna. Kutsuttu palvelemaan -teeman alla juhlaviikonloppuna Pelastusarmeijan Suomen ja Viron territorio sai kaksi uutta upseeria Eliel Vargasin ja Ana Krüger Vargasin upseerivihkimyksen myötä. Presidentti Tarja Halosta muistettiin myös Hedvig-palkinnolla hänen  Pelastusarmeijan työlle osoittamansa tuen johdosta.

Kutsuttu palvelemaan -juhlaviikonloppu alkoi näyttävästi Evankeliumin lähetit -kadettirenkaan Eliel Vargasin ja Ana Krüger Vargasin upseerivihkimyksellä ja nimittämisellä lauantaina 14. huhtikuuta Pelastusarmeijan Temppelissä, Helsingissä. Pelastusarmeijan jäseniä ja ystäviä ­kautta Suomen ja Viron oli tullut juhlistamaan tapahtumaa.

Ennen kokousta nähtiin lämminhenkinen kuvakavalkadi Elielin ja Anan elämäntaipaleelta. Everstiluutnantti Ced Hillsin tervetulosanojen jälkeen Suomen Pelastusarmeijan johtaja, eversti Patrick Naud toivotti kenraali André Coxin ja komentaja Silvia Coxin lämpimästi tervetulleiksi. Kenraalille ja komentajalle maamme tuli tutuksi heidän toimiessaan Suomen ja Viron territorion johtajina vuosina 2005–2008.

Kenraali suoritti juhlallisen upseerivihkimyksen, ja hetken päästä saliin saapuivat tuoreet luutnantit Eliel Vargas ja Ana Krüger Vargas hymyillen. Territorion johtaja, eversti Patrick Naud antoi luutnanteille määräyksen – he jatkavat Porvoon osaston johtajina.

Luutnantti Ana Krüger Vargas kertoi todistuksessaan, miten Jumala oli puhutellut häntä ja Elieliä Pelastusarmeijan 125-vuotisjuhlilla, ja tuolloin he tekivät päätöksen kouluttautua Pelastusarmeijan upseereiksi. Ana kertoi todistuksessaan, miten häntä on koskettanut se, että Pelastusarmeija on mahdollisuuksien paikka – paikka, jossa kaikille annetaan toinen mahdollisuus. Se on evankeliumin hengen mukaista. 

Todistusta seurasi Eliel Vargasin komea yksinlaulu. Luutnanttien ”hengellisiä äitejä”, everstiluutnantti Arja Laukkasta ja majuri Raili Nurmista muistettiin komentaja Silvia Coxin luovuttamin hopeatähdin. Tämän jälkeen kadetit Welma Mäkiö ja Jessica Bryant-Rönnqvist lukivat Raamattua. 

Saarnassaan kenraali André Cox muistutti evankeliumin olevan kaiken ydin. Tällä valheiden ja valeuutisten aikakaudella ei ole tärkeämpää tehtävää kuin evankeliumin totuuden äärelle pysähtyminen ja sen jakaminen maailman ihmisille. Jeesus on tie, totuus ja elämä.

Presidentti Tarja Haloselle Hedvig-palkinto

Samaisena lauantai-iltana monilukuinen yleisö oli kokoontunut Temppeliaukion kirkkoon juhlakokoukseen. Illan aikana yleisö pääsi nauttimaan monipuolisesta musiikkitarjonnasta yhdistetyn soittokunnan ja ylistys- ja lauluryhmien voimin. Luutnantti Daniel ja kadetti Jessica Bryant-Rönnqvistin johtama nuorten ryhmä toi Sanan lähelle viihdyttävästi dramaattisen raamatunluvun keinoin, ja Suomen ja Viron naisupseerien energinen tamburiiniesitys valloitti juhlayleisön.

Kokouksen kohokohta koettiin, kun presidentti Tarja Haloselle luovutettiin Hedvig-palkinto. Hedvig-palkinto annetaan ansioituneesta ja pitkäaikaisesta tuesta Pelastusarmeijan työlle. 

Presidentti Tarja Halonen on ollut monipuolinen Pelastusarmeijan työn tukija. Viime kesänä hän antoi kasvonsa Pelastusarmeijan Auta ihmistä -keräyksen kampanjalle. Kampanja ja erityisesti presidentin mukanaolo keräsi paljon huomiota niin kotimaisessa kuin ulkomaisessakin mediassa. Territorion johtaja Patrick Naud kiitti presidenttiä myös hänen tekemästään työstä oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien hyväksi. Presidentti Tarja Halonen otti palkinnon kiitoksin vastaan ja kiitti Pelastusarmeijaa työstä, jota se toteuttaa heikommassa asemassa olevien parissa.

Ilta päättyi kenraali André Coxin saarnaan ja yhteiseen rukoukseen. Saarnassa kenraali muistutti siitä, miten kristittyinä emme ole vain toivon ihmisiä, vaan elävän toivon ihmisiä. Kristityillä on toivo – sillä Jumala on eilen, tänään ja huomenna.

Kutsuttu palvelemaan pyhityksessä

Sunnuntaina Pelastusarmeijan jäsenet ja ystävät kokoontuivat vielä kerran yhteen pyhityskokouksen merkeissä.

Tervetulosanojen jälkeen seurasi komentaja Silvia Coxin vastauspuheenvuoro. Puheenvuorossa komentaja muistutti siitä, miten kristittyinä olemme pyhityksen tiellä taivaaseen – ja miten jokainen meistä on kutsuttu astumaan tällä tielle. Rukouskuoron, Vaasan alueen nuorten ryhmän tekemän ihastuttavan videon, hartaushetken ja kolehdin jälkeen ohjelmassa seurasi raamatunlukua kapteeni Rodrigo Mirandan johdolla sekä eversti Anne-Dore Naudin kaunis, koskettava yksinlaulu.

Viikonlopun viimeisessä saarnassa kenraali André Cox jakoi tunteensa siitä, miten surullista on, että joskus me kristityt koemme omaavamme korkeamman moraalisen aseman. Kristittyinä meillä on mahdollisuus tuoda ihmisiä Jumalan valtakuntaan, mutta teoillamme ja sanoillamme meillä on kyky karkottaa heidät Jumalan luota. Hän esitti toiveen, että voisimme kuulostella sisintämme ja olla Jumalan rakkauden arvoisia. Jumala antaa meille armonsa, mutta meidän tulee olla valmiita vastustamaan syntiä. Jumala on hyvä. Kenraali kiitti mahdollisuudesta vierailla Suomen ja Viron territoriossa, ja sanoi, että on rohkaisevaa nähdä Armeija, joka ei tuijota menneisyyteen, vaan pitää katseensa nykypäivän tarpeissa ja tulevaisuudessa. Jumala on kutsunut meidät olemaan suolana ja valona.

Kokous päättyi komeasti lauluihin Käyttöösi kokonaan, Kaltaises Jeesus tahtoisin olla ain ja Pelastuksen meri. ”Oi, armon meri nyt avoinna on, niin syvä, kirkas ha kuivumaton! Sen avannut meille on Jeesukseni, se vapaana virtaa, se vapaana virtaa, se vapaana virtaa nyt sielulleni.”

Teksti ja kuvat:
Toni Kaarttinen

Lisää kuvia juhlaviikonlopusta