Pelastusarmeijan katastrofityö Haitilla jatkuu

image description

Kun hurrikaani Matthew iski Karibialle lokakuussa 2016, se aiheutti Haitilla valtavia tuhoja. Pahimpia tuhot olivat maan eteläosissa. Noin 2,1 miljoonaa ihmistä kärsi hurrikaanista: 1,4 miljoonaa tarvitsi humanitaarista apua, ja yli 800 000 oli välittömän ruoka-avun tarpeessa. Pelastusarmeija Haitilla reagoi tilanteeseen nopeasti tarjoamalla useina päivinä lämpimän aterian 800 ihmiselle. Noin 4 000 ihmiselle pystyttiin lisäksi jakamaan riisiä, papuja, öljyä ja maissia.

Hirmumyrskyn seurauksena puhkesi koleraepidemia – tartunnan on saanut jo yli 5 800 ihmistä. Laaja rokotusohjelma on työn alla, ja Pelastusarmeijan klinikka Fond-des-Nègresin kaupungissa on valmistautunut hoitamaan rokotuksia. 

Klinikan henkilökunta kouluttaa parhaillaan 30 terveydenhuollon vapaaehtoistyöntekijää, jotka tulevat toimimaan 60 eri paikkakunnalla. He tulevat jakamaan tietoa ja ohjeita hygieniasta ja siivouksesta sekä opastamaan, miten toimitaan, kun epäillään koleratartuntaa. 2 500 suurimmassa vaarassa olevaan talouteen jaetaan koleran torjuntapaketit. Seuraavana vaiheena on perustaa hoitoyksikkö alueen kolerapotilaiden turvallista hoitoa varten.

Pelastusarmeijan kansainvälisen katastrofityön osasto on lähettänyt työntekijöitä Haitille. Majurit Bill Barthau ja Carolyn Barkhouse Kanadasta tukevat jo käynnissä olevia ohjelmia ja työskentelevät majoitus- sekä vesi- ja maatalousprojektin hyväksi. 

Hurrikaanissa vaurioitui lähes 1700 koulua, joiden joukossa oli myös Pelastusarmeijan johtamia laitoksia. Elvytysohjelman puitteissa on tarkoitus sekä korjata tai rakentaa uudelleen kouluja että tarjota opiskelijoille koulumateriaaleja ja koulupukuja. Carolyn sanoo: – UNICEFin mukaan tilanteesta kärsii lähes 900 000 lasta. Aiomme tarjota muistikirjoja, koulukirjoja, kyniä ja univormuja joillekin näistä lapsista, jotta he voivat palata kouluun. Näiden tarvikkeiden kautta annamme lapsille mahdollisuuden jatkaa toipumista kohti uutta ”normaalitilannetta”.

Pelastusarmeijan Hurrikaani Matthew -katastrofirahastoon voit lahjoittaa tästä