Pelastusarmeijan #SARio2016 -missiotiimit urheilutyössä Brasiliassa

image description

Pelastusarmeijan kansainvälinen tiimi on luonut läheisiä suhteita usein vaikeissa oloissa elävien lasten ja perheiden kanssa ympäri Rio de Janeiroa. He kertovat Jumalan rakkaudesta monin käytännöllisin tavoin – ja kaiken toiminnan keskiössä on yhteinen rakkaus urheiluun.

Kymmenestä eri maasta Brasiliaan tulleet pelastusarmeijalaiset työskentelevät yhdessä paikallisten armeijalaisten kanssa. Everstiluutnantti David Bowles, joka vastaa Pelastusarmeijan urheilutyöstä Euroopassa, selittää: ”Olympialaisten yhteydessä tehtävän työn tarkoituksena on tuoda ihmiset Jeesuksen luo urheilun ja leikin avulla. Tavoitteenamme on tutustua osastojen lähellä asuviin ihmisiin, luoda uusia suhteita ja vahvistaa niitä edelleen olympialaisten aikana paikalla olleiden pelastusarmeijalaisten lähdettyä takaisin kotiin.”

Erityisesti on huomioitu lapset, joilla ei ole koulua 17 päivää kestävien olympialaisten aikana. Pelastusarmeijalaiset ovat pelanneet puistoissa jalkapalloa ja helppoja pelejä. ”Lapset tulevat paikalle, kielimuuri ylitetään pallon avulla, ihmissuhteita syntyy ja evankeliumia jaetaan. Se on yksinkertaista ja tehokasta”, kertoo everstiluutnantti Bowles. Hän vertaa toimintaa Pelastusarmeijan perinteisiin ulkoilmakokouksiin.

Rion tiimi on jaettu kolmeen ryhmään, ja monia merkityksellisiä kohtaamisia on koettu: Divinéassa neljä ohikulkenutta miestä liittyi jalkapallopeliin, ja he jäivät myös kuuntelemaan Sanaa. São Gonçalon osastossa, johon kuuluu vain vähän lapsia, pelastusarmeijalaiset kulkivat kadulla rumpujen ja muiden instrumenttien kanssa ja kutsuivat lapsia mukaan. Seuraavana päivänä noin 20 lasta saapui ”miniolympialaisiin”.

Niteróin osaston ohjelmaan kuuluu mm. työtä prostituoitujen parissa ja huopien jakamista kadulla asuville. Lasten ohjelmaa järjestettiin favelassa 20 minuutin kävelymatkan päässä osastosta. Kanadalainen luutnantti Juan Chirinos istui neljän pojan kanssa raamattutunnilla. Hän kysyi: "Mitä urheilua rakastatte?" ja he keskustelivat siitä, miten paljon rakastavat jalkapalloa. Juan selitti pojille: "Jumala loi urheilun, jotta voisimme pitää hauskaa ja olla terveitä. Jumala rakastaa meitä niin paljon, että tekisi mitä vain jotta olisimme onnellisia." Sitten hän kysyi: "Haluatteko tämän onnen Jumalalta?" Kun he vastasivat myöntävästi, Juan rukoili heidän kanssaan.

Kansainvälisen urheilutyön raportti, kansainvälinen päämaja

Uutisia päivitetään sivulla http://www.salvationarmy.org/ihq/rio2016 ja niitä voi seurata Twitterissä  #SARio2016 hashtag

Kuvia päivitetään Flickrissä osoitteessa:  https://flic.kr/s/aHskG6TfNe