Peloissaan… Markuksen evankeliumi 16:1–8

image description
Viikon ensimmäisenä päivänä eräät naiset menivät haudalle. Mikä suru heidän kasvoistaan heijastui! Eihän kenestäkään ole mukavaa käydä hautausmaalla, jonne läheinen on haudattu! Kuten Palestiinassa oli tapana, naiset toivat haudalle kalliita öljyjä. Heidän täytyi pitää huolta Jeesuksen ruumiista. He olivat määrätietoisia, mutta ajatuksissaan heillä oli suuri ongelma: ”Kuka auttaisi meitä ja vierittäisi kiven hautakammion ovelta?” (Mark. 16:3)                                                                                   

Evankelistojen Markuksen ja Luukkaan mukaan sinä aamuna kun nuo naiset, Magdalan Maria, Johanna, Jaakobin äiti Maria ja muut heidän mukanaan, pelästyivät, kun näkivät jo kaukaa aukinaisen haudan. He olivat järkyttyneitä ja hämmentyneitä, koska vartijat olivat kadonneet ja haudalle pääsyn estänyt painava kivi oli vieritetty pois. Jeesuksen ruumis oli kadonnut, ja heidän edessään seisoi kaksi miestä sädehtivän kirkkaissa vaatteissaan. Keitä he olivat?

He eivät ikinä tulisi unohtamaan, mitä nämä miehet sanoivat heille: ”Miksi etsitte elävää kuolleiden joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista. Muistakaa, mitä hän sanoi teille ollessanne vielä Galileassa: ’Näin täytyy käydä: Ihmisen Poika annetaan syntisten ihmisten käsiin ja ristiinnaulitaan, mutta kolmantena päivänä hän nousee kuolleista.’” (Luuk. 24:5–7)

Galilean alue merkitsi tietenkin hyvin paljon näille naisille. Ei pelkästään sen vuoksi, että he tunsivat tuon alueen ja rakastivat sitä kovasti, mutta koska Galilea oli aina kuvastanut heille – kuten monille muillekin Palestiinassa – elämää! Galileassa arkisten menojensa keskellä he olivat saaneet viestin yllättävästä eloonjäämisestä tältä mieheltä, jossa he olivat hyvin nopeasti nähneet jotain erityistä ja merkittävää. Jeesushan sanoi: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä.”

Tuona pelottavana aamuna heidän mielissään pyöri. Heidän ymmärryksensä ei enää riittänyt! He olivat tulleet haudalle kohtaamaan kuoleman, mutta löysivätkin elämän. Nuo kaksi miestä toivat ihmeellisiä ja rohkaisevia uutisia: ”Älkää pelästykö. Te etsitte Jeesus Nasaretilaista, joka oli ristiinnaulittu. Hän on noussut kuolleista, ei hän ole täällä. Tuossa on paikka, johon hänet pantiin. Menkää nyt sanomaan hänen opetuslapsilleen, myös Pietarille: ’Hän menee teidän edellänne Galileaan. Siellä te näette hänet, niin kuin hän itse teille sanoi.’” (Mark. 16:6–7)

Tuon pelottavan kokemuksen jälkeen naiset menivät takaisin Jerusalemiin ja ilmoittivat opetuslapsille yllätysuutiset: ”Hän on elossa!” Tuona tärkeänä hetkenä kaikki heidän elämässään muuttui. Oikeastaan monien elämät muuttuivat, kun Jeesus tuli tapaamaan heitä ja opetuslapsia Galileaan, kuten oli luvannut. Jälleen kerran Jeesuksen sanat koskettivat heidän elämiään ja sydämiään. Ja he ymmärsivät, että Jeesuksen tarina ei ollut päättynyt.

Haluaisitko sinä kokea Jumalan läsnäolon? Haluaisitko sinä kokea Jumalan muutoksen elämässäsi ja sydämessäsi?

Elävä Jumala haluaisi kovasti tavata sinut, kertoa sinulle toivon sanoja, ja antaa sinulle mahdollisuuden kokea hänen ylösnousemuksensa. Miksipä ei! Hänen Pyhä Henkensä on voimakas ja voi auttaa sinua löytämään toivon – vaikka näyttäisi siltä, että kivet seisovat tielläsi.

Jumalan siunausta!

Patrick Naud
eversti
Suomen ja Viron territorion johtaja


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä