Ranskan Pelastusarmeija auttaa satoja maahanmuuttajia

image description
Ranskan viranomaiset ovat pyytäneet paikallista Pelastusarmeijaa mukaan pakolaisten auttamiseksi heidän etsiessään uutta elämää Euroopassa. Ranskan ja Belgian territorion Pelastusarmeijan avustustiimit auttavat pakolaisia, jotka joutuivat lähtemään Calais'n "Viidakoksi" kutsutulta pakolaisleiriltä ja nyt pyrkivät asettumaan eri puolille Ranskaa. Maassa on aloitettu sekä hätäavun antaminen että pitkän tähtäimen ohjelmia asian ratkaisemiseksi.

Ranskan ja Belgian territorion johtaja, eversti Daniel Naud kertoo: "Tarjoamme sadoille maahanmuuttajille majoitusta Reimsissä, Le Havressa ja Pariisissa." Albin Peyron -asuntola, joka sijaitsee päämajan yhteydessä Pariisissa, majoittaa tällä hetkellä 130 pakolaista. Pelastusarmeija tarjoaa majoitusta, ruokaa ja neuvontaa Calais'n pakolaisyhteisöstä tulleelle 50 alaikäiselle Le Havressa ja 15 alaikäiselle Tarnissa, Etelä-Ranskassa sekä 30 aikuiselle Reimsissä. Pariisissa viranomaiset ovat antaneet Pelastusarmeijan hoitoon kaksi liikuntasalia, jotka molemmat majoittavat 150 pakolaista. Kummassakin yksikössä työskentelee 11 hengen tiimi, jossa on mukana sosiaalityöntekijöitä ja turvallisuushenkilökuntaa. Näiden yksiköiden lukumäärä tulee kasvamaan tulevaisuudessa, sanoo eversti Naud.

Eversti Naud kertoo tiimien olevan ammattitaitoisia ja työlleen omistautuneita, ja valmiita auttamaan monia vaikeuksia kokeneita ihmisiä. Hän on iloinen, että paikallinen Pelastusarmeija on voinut aloittaa nopeasti tämän avustustyön ja kiitollinen viranomaisille, jotka ovat antaneet vastuun tästä työstä Pelastusarmeijalle.

Pelastusarmeijan avustustyöstä Reimsissä on tehty video, joka on nähtävillä Voices of America -sivustolla.

Pelastusarmeijan pakolaistyöstä Euroopassa lisää: sar.my/europerefugees