Julkaistu 21.7.2022 09:00

Se löytyi - Missio 2022

Valtakunnallinen Se löytyi -mediamissio on kristittyjen yhteinen monimediakampanja. Se on kirkkohistoriallisestikin merkittävä hanke evankeliumin välittämiseksi suomalaisille, koska kampanjaan osallistuu jäseniä laajasti eri kristillisistä suuntauksista. 

Missioon liittyvät kiinteästi televisio, radio, printtimedia, internet, sosiaalinen media ja ulkomainonta. Mediavälineet tukevat evankeliumin viestiä, jota kampanja välittää erilaisin keinoin. Tarkoitus on saavuttaa naapureita, sukulaisia ja oman kaupungin asukkaita evankeliumilla.

Useat seurakunnat ja järjestöt eri puolella Suomea valmistautuvat yhdessä kolmekymmentä päivää kestävään mediakampanjaan, jonka aikana järjestetään satoja tapahtumia ja tempauksia. Missio luo erinomaiset edellytykset henkilökohtaisiin kohtaamisiin sekä kiinnittää huomion yksinäisyydestä kärsivien lähimmäisten auttamiseen.

Pitkä korona-ajanjakso sekä Venäjän hyökkäys Ukrainaan ovat muuttaneet suomalaisten perusturvallisuuden tunnetta, ja nyt on tullut aika herätellä ihmisiä miettimään myös hengellisiä asioita laajemmassa mittakaavassa.

Yli kolmesataa kristillistä seurakuntaa on liittynyt kampanjaan, jossa talouksiin tullaan jakamaan postissa erilaisten ihmisten muutoskertomuksia sisältävä kirjanen. Kertomukset ovat todistuksia Jumalan muuttavasta voimasta, jonka kautta ihmisten elämä on tullut paremmaksi. Mission perimmäinen tarkoitus on olla väline, jonka avulla uusia muutoskertomuksia syntyy lisää uskoon tulemisen myötä ja eri seurakunnat kerryttävät uutta väkeä joukkoihinsa.

Pelastusarmeija osallistuu missioon muutaman osaston voimin. Monilla paikkakunnilla kampanja tulee olemaan yhteiskristillisesti niin laaja ja merkittävä yhdistävä tekijä seurakuntien välillä, että Pelastusarmeijalle on tärkeää olla mukana toisten seurakuntien rinnalla.

Kampanjaan kuuluu myös diakoniatyö, jonka kohteena on yksinäisyyden torjunta. Viime vuodet ovat olleet vaikeita koronaepidemian vuoksi, ja liikkumis- ja tapaamisrajoitukset ovat kasvattaneet yksinäisyyden ongelmaa kaikissa ikäryhmissä. Diakonia haastaa kristittyjä tavoittamaan yksinäisyydestä kärsiviä lähimmäisiä sekä kohtaamisissa tuomaan esille tietoa seurakuntien toiminnoista, joihin on helppo osallistua. Pelastusarmeijan osastoissa on paljon kerhoja ja tilaisuuksia, joihin voimme kutsua ihmisiä tulemaan toistensa seuraan.

Mission yhteiskristillisen diakoniatyöryhmän vetäjä on kapteeni Seppo J. Takala Hämeenlinnasta.

Mission onnistumisen takaamiseksi tarvitaan paljon rukousta, ja missiossa onkin oma rukoustiimi. Rukoukseen voi osallistua tuomalla osaston kokouksiin rukousaiheita tai osallistumalla rukousverkostoon omalla paikkakunnalla. Tiimiin voi olla yhteydessä sähköpostilla: [email protected].

Seppo J. Takala
kapteeni

Lisätietoa valtakunnallisesta Se löytyi -mediamissiosta: missio2022.fi


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä