Julkaistu 10.3.2015 09:10

Testamenttitilaisuudet Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa

Testamenttityötä – lämmöllä arvostaen

Pelastusarmeija aloitti uudenlaisen, informatiivisemman testamenttityön muutama vuosi sitten. Se on saanut todella hyvän vastaanoton.

Perusajatuksena Pelastusarmeijan testamenttityössä on palvella ihmisiä. “Haluamme aidosti palvella ihmisiä ajattelematta heidän kukkaroaan. Menemme ihminen edellä ja luotamme siihen, että taloudelliset tarpeemme kyllä tulevat täytetyiksi tavalla tai toisella. Meidän tulee vain pitää tiukasti kiinni periaatteestamme kuunnella ihmistä, ajatella häntä ja toimia hänen parhaakseen”, varainhankintavastaava Osmo Halonen kertoo. Monet ohjaavat omaisuutensa, tai osan siitä, testamentilla Pelastusarmeijalle. Arvostamme tätä suuresti ja haluamme olla luottamuksen arvoisia! 

Infotilaisuudet

Pelastusarmeija järjestää vuosittain kymmeniä testamenttiasiain infotilaisuuksia eri paikkakunnilla ympäri Suomea. Tilaisuuksissa puhuu aina paikallinen juristi, joka jakaa arvokasta tietoa testamentti-ja perintöasioista. “Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tilaisuuksissa käy vuosittain yli tuhat ihmistä ja ne ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton. Palautteissa ihmiset ovat antaneet arvoa sille, että tilaisuuksissamme ei tuputeta liikaa Pelastusarmeijan asiaa, saati kalastella sille testamentteja.”, Halonen lisää. 

Testamentti

Testamenttimääräysten määrä on ollut viime vuosina voimakkaassa kasvussa. Se on näkynyt myös Pelastusarmeijalla. “Ihmisille on tärkeää, että apu menee oikeaan kohteeseen, järjestö on luotettava ja että hallintokulut ovat alhaiset. Olemme korostaneet, että testamentin on oltava kyseisen henkilön oma tahto”, selvittää Osmo. 

Tapaamiset ja muistio 

Pelastusarmeijassa on nykyisin käytäntönä, että testamenttityöntekijä tapaa kaikki halukkaat testamentin Pelastusarmeijalle tehneet henkilöt vuosittain. Tapaamiset järjestetään suoraan testamenttaajan kotona tai muussa sovitussa paikassa. Halonen kertoo, että ”’Muistio ja toiveitani poismenoni jälkeen’ -dokumenttiin kirjataan kaikki tarvittavat toiveet ja ohjeet kuolemanjälkeisten asioiden hoitajille. Tätä muistiota päivitetään sitten tarpeen mukaan, esim. vuotuisissa tapaamisissa. Ihmiset ovat poikkeuksetta hyvin helpottuneita muistion tekemisen jälkeen. He sanovat usein, että ”miten te olisittekaan voineet tietää kaikki nuo toiveeni, ellei niitä olisi kirjoitettu paperille”. 

Kuoleman jälkeen

Kun Pelastusarmeija sitten saa kuolintiedon, joko omaisilta, viranomaistahoilta tai järjestelmästämme, joka päivittyy koko ajan väestötietojärjestelmään, alamme hoitaa asioita sovitusti. Ilmoitamme henkilön poismenosta sovituille tahoille ja toteutamme hautajaisjärjestelyt – myös muistion ohjeiden mukaisesti. Hautajaisten jälkeen on vuorossa kuolinpesän ja perunkirjoituksen hoitaminen. Monissa tilanteissa edessä on vielä asunnon tyhjentäminen. “Pelastusarmeijan kanssa voi sopia myös muun muassa haudanhoidon tasosta ja kestosta. Meille on kunnia-asia, että hoidamme testamenttiasioitakin lämmöllä ja arvostaen varauksetta testamentintekijän vapautta ja tahtoa.”, Halonen päättää.


Sinä päätät, mitä viimeisenä tahtonasi määräät ja on oikein, että sitä noudatetaan! Testamentti ei myöskään ole lupaus -- sinulla on aina oikeus muuttaa sitä. 

Pelastusarmeijan päämaja / Osmo Halonen, puh. 040 568 7298
 
s-posti: osmo.halonen(at)pelastusarmeija.fi

PS. Oikea muoto testamentin saajaksi on ’Suomen Pelastusarmeijan Säätiö sr’ tai 'Stiftelsen för Frälsningsarmén i Finland sr'. Pelastusarmeija yleishyödyllisenä säätiönä on vapaa perintö- ja lahjaverosta.

 Lataa esite tästä