Julkaistu 1.6.2021 07:00

Turvallinen kesä

Tämä näkymätön virus on todella kääntänyt elämän ylösalaisin! Oletko uupunut, peloissasi? Oletko järkyttynyt? Tunnetko olosi hauraaksi, yksinäiseksi, epävarmaksi tai oletko huolissasi kodistasi, perheestäsi, terveydestäsi, ruoasta, koulusta, opinnoista, työpaikasta, tulevaisuudesta…? Oletko kohdannut menetystä ja tuskaa?

Huolehdi hyvinvoinnistasi! Ehkä jotkut seuraavista vinkeistä voivat auttaa sinua kaiken kokemasi keskellä:

  • Tarkkaile oloasi ja ole itsellesi lempeä
  • Rentoudu ja jätä huolet taaksesi. Hakeudu turvalliseen paikkaan. Rukoile ja mietiskele Jumalan Sanaa. Ole yhteydessä Jumalaan ja luontoon sekä ympäröivään maailmaan.
  • Pysy toiveikkaana

Iloitse Raamatun toivorikkaista kertomuksista, myönteisistä tapahtumista sekä Jumalan lupauksista ja muista, että tämä tilanne ei tule jatkumaan ikuisesti. Kuuntele lempimusiikkiasi, katso mieleistä elokuvaa, lue Raamattua tai runoja, selaile vanhoja perhe- tai loma-albumeita, nauti hyvästä ateriasta tai istuta ja hoivaa kukkia...

Raamatussa on paljon kertomuksia ihmisistä, jotka ovat kokeneet kriisejä ja vaikeita elämäntilanteita. Psalmissa kohtaamme Daavidin, joka – hyvin usein – pyysi Jumalalta apua rukouksessa.

Psalmissa 6 sanotaan: ”Ole minulle armollinen, Herra… tuska polttaa minun luissani… Herra, kuinka kauan vielä?... Silmäni ovat surusta hämärtyneet… Herra on kuullut itkuni äänen…” Psalmissa 18: ”Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet voimani. Sinä päästit minut turvaan, sinä olet vuorilinnani. Jumalani, sinuun minä turvaudun.” Psalmi 32: ”Sinä olet minulle turvapaikka…”

Kun turvaudumme Herraan päättäen luottaa häneen, pysymme Jumalan suojaavassa varjossa.

Mekin voimme Daavidin tapaan tuoda kaikki huolemme ja haasteemme Herralle rukouksessa. Jumala kuulee rukouksemme, näkee kärsimyksemme ja yksinäisyytemme. Hän tuo rauhan ja tervehdyttää. Hänen henkensä ravitsee ja uudistaa meidät, antaa elämää, toivoa, rohkeutta, voimaa ja uuden tulevaisuuden.

Jumala kuulee rukouksemme ja vastaa niihin, kun pääsemme hänen lähelleen. Hän vahvistaa uskoamme ja syventää luottamustamme hänen uskollisuuteensa ja huolenpitoonsa.

Loppusiunaus (mennoniittojen virsikirjasta): Jumala siunatkoon ja varjelkoon sinua. Jumala pitäköön sinusta huolta. Jumala pitäköön sinut turvassa. Täyttäköön Jumala elämäsi rakkaudellaan. Säteilköön Jumala sydäntemme lämpöä ja paistakoon Kristuksen rauhaa päivittäin, kunnes hänen maailmansa koittaa. Aamen. 

Pidä huolta itsestäsi, siunattua ja turvallista kesää!           

Anne-Dore Naud
eversti
naistyön presidentti
hengellisen elämän johtaja


    Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

    Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

    Tilaa Sotahuuto tästä