Julkaistu 21.11.2022 07:00

Villasukkien suunnittelukilpailun voittaja on valittu

Pelastusarmeijan aikuis- ja perhetyö järjesti villasukkien suunnittelukilpailun naistyön 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Hedvig-päivän juhlassa paljastettiin voittajaksi hämeenlinnalaisen pelastussotilaan Marjatta Kariniemen näyttävät sukat.

Pelastusarmeijan aikuis- ja perhetyö sai kilpailuvastauksina monia upeita, värikkäitä villasukkia. Sukissa oli hyvin otettu huomioon Pelastusarmeijan symboliikka ja värimaailma sekä juhlan aiheena ollut naistyö. Hämeenlinnalaisen pelastussotilaan Marjatta Kariniemen näyttävissä sukissa tuomaristoa ihastutti runsas symboliikka. Annetaan Marjatta Kariniemen kertoa voittajatyöstään:

– Sukan punainen väri kuvaa Jeesuksen sovitustyötä jokaisen naisen – jokaisen ihmisen – puolesta. Keltainen kuvastaa iloa määrätietoisesta työstä naisten hyväksi. Vihreä kuvaa kasvua ja elämänvoimaa, ja valkoiset naishahmot puhtautta, joka on Jeesuksen veren kautta tullut pelastettujen osaksi. Sukan teräosan valkoiset raidat symboloivat raitista ja pyhää hengellistä elämää, raidat punaisella pohjalla puolestaan pyhän elämän mahdollisuutta Jeesuksen sovitustyön ja Pyhän Hengen kautta. Siihen eivät ihmisen omat teot riitä – armo on kaikki kaikessa.

Pienetkin yksityiskohdat ovat harkittuja: – Keltainen punos naishahmojen kädestä toiseen kuvaa yhteyttä ja rukouksen voimaa sekä löyhästi solmitut nauhanpäät sitä, miten tähän joukkoon liittyy jatkuvasti lisää naisia, jotka löytävät Jeesuksen omaan elämäänsä.

Kilpailussa toiseksi tullut Ellen Töyrylä ja kolmanneksi tullut Maija Puustinen sattuvat olemaan saman padasjokelaisen käsityökerhon jäseniä. Marjatta Kiviniemen sukat tulevat olemaan näytillä Pelastusarmeijan museossa vuoden 2023 ajan. Muut sukat olemme lahjoittaneet Viron Pelastusarmeijan Toivon talolle ja sosiaalityölle. Onnittelemme kaikkia osallistujia upeista töistä!


Mainos

Tee hyvää, osta Joulupata-villasukat!

Joulupata ja Helsingin Villasukkatehdas ovat yhteistyössä kehittäneet Joulupadalle omat nimikkovillasukat. Nämä kotimaiset villasukat ovat pehmoiset ja lämpöiset. Ne on tehty lampaanvillasta, mikä on luonnollinen ja hengittävä materiaali. Villasukkia voi tilata joulunpunaisena tai jäkälänharmaana, kokojakin löytyy pienestä tassusta isompaan jalkaan. Näitä villasukkia tarvitsee koko perhe.

Ostamalla villasukat teet hyvän teon, koska villasukkien myynnistä saadut tuotot lahjoitetaan Joulupataan. Joulupadan keräystuotoilla autetaan kotimaan vähä-varaisia. Jos oma villasukkavarastosi on jo liian iso, voit ostaa villasukat kaverille tai työyhteisölle. Joulupata-villasukka on vastuullinen yrityslahja, josta riittää iloa niin työnantajalle kuin työntekijälle pitkäksikin aikaa.

Hinta: 23,90 €                       joulupata.helsinginvillasukkatehdas.fi


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä