WSOY:n hyväntekeväisyyshuutokaupan kirjasarja lahjoitettiin presidenttiparille

image description

WSOY julkaisi viime vuonna 12 lukijoiden valitsemaa klassikkoteosta, joihin suomalaiset eturivin taiteilijat olivat suunnitelleet uudet kannet. Kirjasarja lahjoitettiin myös presidenttiparille.

Ainutlaatuinen kirjallisuutta ja nykytaidetta yhdistävä hanke ja näyttely huipentuivat WSOY:n ja Helsinki Contemporaryn järjestämään, nykytaiteilijoiden klassikkokirjojen kansia varten toteuttamien upeiden taideteosten huutokauppaan. Lisäksi huudettavana oli yksi täydellinen, käsin numeroitu 12 klassikkoa -kirjasarja. Huutokaupan tuotto, 50 000 € lahjoitettiin taiteilijoiden valitsemiin kohteisiin. 

Taiteilija Henry Wuorila-Stenberg loi uuden kannen Väinö Linnan teokseen Täällä Pohjantähden alla 1-3. Wuorila-Stenbergin teos myyntiin hintaan 1800 €, ja lahjoituskohteena oli Pelastusarmeija.

"Valitsin Pelastusarmeijan, koska se on minulle ainoa järjestö jonka työtä olen arvostanut lapsuudesta asti. Monet asiat ja järjestöt ovat menettäneet merkityksensä meidän ajassamme, mutta ei Pelastusarmeija. Toivottavasti maalaukseni ostetaan ja näin voisin osaltani tukea työtänne." –Henry Wuorila-Stenberg


Sarjaan kuuluvat myös teokset Tove Janssonin Kesäkirja, Juhani Ahon Rautatie, Arto Paasilinnan Jäniksen vuosi, Minna Canthin Työmiehen vaimo, Edith Södergranin Runoja, Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja, Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelija, Sofi Oksasen Puhdistus, Väinö Linnan Tuntematon sotilas, Tove Janssonin Muumipappa ja meri ja Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen. 

Lisätiedot: 12klassikkoa.fi