Yhdessä

image description
Tammikuu – jälleen yhden uuden vuoden alku. Tämä vuosi on erittäin merkityksellinen Suomen kansalle ja kirkolle. 

Suomi juhlii vuonna 2017 itsenäisyyden satavuotisjuhlaa. Juhlavuoden teemaksi on valittu ”Yhdessä”. Yksi Suomen satavuotisjuhlaprojektiin liittynyt tutkimus paljasti, että yli yhdeksän kymmenestä vastaajasta uskoi asioiden tekemisen yhdessä olevan yksi tärkeimpiä Suomen menestykseen vaikuttavia tekijöitä tulevaisuudessa. Vuoden aikana suunnitellaan monia uusia projekteja, ja monet näistä keskittyvät toisten auttamiseen työskentelemällä yhdessä yhteiskuntamme parantamiseksi. Tämä on suuri toive ja rukoilemme, että itsenäisyyden satavuotisjuhla saa aikaan toimintaa ja rohkaisee ihmisiä kokoontumaan yhteen, jakamaan resursseja, yhdistämään ideoita ja tarmoa sekä auttamaan vähempiosaisia.

Olen britti – ja yksi sanontamme kuuluu ”odotat iäisyyden bussia ja kaksi saapuu samaan aikaan”. Suomessa tuntuu vähän siltä tänä vuonna. Odotamme ikuisuuden erityistä tapahtumaa ja sitten kaksi suurta vuosijuhlaa osuu samalle vuodelle!

Muutama viikko sitten alkoi virallinen reformaation 500. merkkivuosi. Martti Luther muistetaan monista saavutuksistaan ja erityisesti päivästä, jolloin hän naulasi 95 teesiään kirkon oveen Wittenbergissä, Saksassa. Merkkivuoden teemana on Armoa2017! Merkkivuoden logoksi on valittu omenapuu, koska se viittaa toivoon, kasvuun ja tulevaisuuteen. Reformaation merkkivuoden järjestäjät rukoilevat, että se saattaisi innoittaa ihmisiä ja yhteisöjä uudistumaan.

Eikö olekin mielenkiintoista, miten molempiin tapahtumiin sisältyy samankaltaisia toiveita ja tavoitteita? Vaikka juhlimamme tapahtumat ovat hyvin erilaisia, ne eivät sulje toisiaan pois. Juhlavuoden vaarana on se, että vietämme aikamme katsomalla menneisyyteen. Se ei ole suunnitelma Suomelle vuonna 2017. Itsenäisyys on arvokas asia ja vapaus on ihmeellinen lahja. Pidämmekö lahjan tiukasti itsellämme vai jaammeko siunauksemme toisten kanssa? Ajatus ”armon vuodesta” avaa niin monia mahdollisuuksia! Tietäen, että Jumalan rakkaus ja Jeesuksen armo vapauttaa meidät. Johanneksen evankeliumi 8:36 kertoo meille: Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.

Tieto siitä, että meille on annettu anteeksi ja että olemme saaneet uuden elämän, antaa meille mahdollisuuden katsoa eteenpäin eikä jäädä vellomaan menneisyyden virheisiin. Voimme ojentaa käden toisille; avata yhteisömme niille, jotka saattavat ovat erilaisia kuin me – varmoina siitä, että kokemamme armo on myös heidän saatavillaan.

Ced Hills 
everstiluutnantti 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä