Julkaistu 23.3.2018 10:00

Kenraalin pääsiäistervehdys: Risti muuttaa meidät

Sanoma Jumalan vahvistavasta ja pelastavasta rakkaudesta, josta todistavat risti ja tyhjä hauta, on yhtä voimakas ja tärkeä nyt kuin 2 000 vuotta sitten.

Risti on keskeistä uskollemme ja pelastussanomalle. Se liittyy olennaisesti kaikkeen mihin uskomme, ja sen motivoimana menemme kuolevaan maailmaan jakamaan sanomaa toivosta, rakkaudesta ja pelastuksesta. Risti on Pelastusarmeijan vaakunan keskellä aivan tarkoituksella.

Henkilökohtainen kohtaaminen

Meistä jokainen tarvitsee henkilökohtaista kohtaamista ristin kanssa, koska se on paikka, jossa polvistumme antamaan elämämme Kristukselle. Ristin äärellä kadumme syntejämme, siellä otamme vastaan vahvistavan armon ja aloitamme uuden elämän Kristuksessa.

Risti aiheuttaa muodonmuutoksen Jumalan rakkauden, armon ja anteeksiannon tulvahtaessa elämäämme. Tulemme ristin luo tuomittuina, mutta lähdemme anteeksi saaneina (Room. 8:1). Tulemme ristille kuolleina synnissämme, mutta lähdemme uudistuneina Kristuksessa (2. Kor. 5:17; Gal. 2:20). Ristin kautta lopullinen päämäärämme vaihtuu helvetistä taivaaseen (Joh. 3:16).

Pelastusarmeijan kuudennessa opinkappaleessa sanotaan: ”Me uskomme, että Herra Jeesus Kristus on kärsimyksensä ja kuolemansa kautta suorittanut sovintotyön koko maailman puolesta niin, että jokainen, joka tahtoo, voi pelastua.” Risti on tarjolla kaikille, ja pelastuksen sanoma on jokaista varten – tämä on keskeistä uskollemme ja todistajuudellemme erityisesti pelastussotilaina.

Me tiedämme tämän. Me saarnaamme siitä. Avainkysymys ja haaste on: koemmeko aina ristin voiman, todellisuuden ja muutoksen omassa elämässämme?

Enemmän kuin...

Se on nimittäin enemmän kuin synnin tunnustaminen ja sen myöntäminen, että tarvitsemme pelastusta, enemmän kuin sen oivaltaminen, että Jeesus kuoli syntiemme tähden, enemmän kuin yksityinen ja yleinen tarve, enemmän kuin pelkkä uhraus.

Kyllä, ristissä on kyse syntien hinnan maksamisesta, mutta on myös kyse synnin voiman murtamisesta. Kyllä, ristissä on kyse anteeksiannosta, mutta on kyse myös palauttamisesta entiselleen. Kyllä, risti muistuttaa meitä heikkoudestamme, mutta se on myös voiman paikka. Me saavumme heikkoina, mutta lähdemme voittajina!

Ristissä on kyse pahan voimien voittamisesta. Risti poistaa synnin kirouksen ja murtaa sen voiman.

Kristittyjen elämä voi olla täynnä voimaa ja vahvuutta ristin ansiosta. Tappio vaihtuu voittoon. Heikkous vaihtuu voimaan. Vanha minä jätetään taakse ja uusi minä otetaan ilolla vastaan.

Sanoma Kristuksesta ja ristin voima ovat kokonaisvaltaisia. Kymmenes opinkappaleemme sanoo selvästi: ”Me uskomme, että kaikkien uskovaisten etuoikeu-tena on tulla kokonaan pyhitetyiksi ja että koko heidän henkensä, sielunsa ja ruumiinsa voi säilyä nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.”

Pysy tarkkana

Mikä loistava todellisuus! Mikä täydellinen työ! Kaikki Jumalan rakkauden ansiosta, joka on tullut ilmi Jeesuksessa ja jota risti ilmentää.

Pidä risti aina mielessäsi. Me kompastumme ja kaadumme, kun unohdamme ristin.

Lauluntekijä Fanny Crosby rukoili ”Jeesus, ristin juurelle turvaan minut kanna” (laulukirja 86), ja George Bennard sanoi tahtovansa ”rakastaa ristiä” (laulukirja 332).

Apostoli Paavali ei koskaan unohtanut ristiä. Roomalaiskirjeestä 1:16–17 luemme: ”Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat, ensin juutalaisille, sitten myös kreikkalaisille. Siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon. Onhan kirjoitettu: ’Uskosta vanhurskas saa elää.’” Paavali myös vakuuttaa, että ”puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima” (1. Kor. 1:18).

Ei ole mitään väliä sillä, miten maailma näkee ristin. Nykyisen ja aiempien sukupolvien kyvyttömyys tajuta kaikkea sitä, mitä risti saa aikaan, ei vähennä sen voimaa tai ikuista vaikutusta. Ristin sanoma ei ehkä ole suosittu, mutta silti sen totuus on ikuinen ja oleellinen.

Tyhjä hauta

Pitkäperjantai ja risti on vain yksi osa pääsiäisen tarinaa. Jumalle kiitos, tarina ei pääty kuolleeseen Pelastajaan! Me palvomme kuolleista noussutta Herraa, joka synnin kirouksen ja sen vallan murtamisen lisäksi voittaa myös kuoleman tarjoamalla ikuisen elämän ja ylösnousemuksen voiman jokaiselle uskovalle!

Pääsiäisaamun suurenmoista todellisuutta symboloi tyhjä hauta. ”Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista”, enkeli sanoo Matteuksen evankeliumissa 28:6. Haudalle tulleille naisille esitetty kysymys tuona aamuna oli: ”Miksi etsitte elävää kuolleiden joukosta?” (Luuk. 24:5)

Jumalaa ei rajoita mikään – ei synti eikä todellakaan kuolema. Pääsiäisen tapahtumat näyttävät meille fyysisessä ja hengellisessä todellisuudessamme toimivan Jumalan ylivertaisen voiman. Jumala paljastaa voimansa täyden laajuuden, voittaa Saatanan ja murskaa ne kaksi asiaa, jotka eniten rajoittavat ja hallitsevat langennutta ihmiskuntaa.

Rukous sinulle

Kun taas kerran pohdimme Jumalan ihmeellistä lahjaa, synnistä vapauttamista, meiltä kaikilta vaaditaan henkilökohtaista vastausta. Rukoilen, että me kaikki tuntisimme Jumalan rakkauden, anteeksiannon, armon ja voiman ja kokisimme hänen ylösnousseen läsnäolonsa elämässämme.

André Cox
kenraali
Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja

Kansainväliset johtajat, kenraali André Cox ja komentaja Silvia Cox,
vierailevat Helsingissä 14.–15.4.


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä