Uutiset

image descriptionArtikkeli

Herran armossa kaikki on mahdollista

Majuri Pirkko Mikkonen on tehnyt pitkän ja värikkään uran Pelastusarmeijassa. Takana on yli 31 vuotta upseerina, vielä on muutama edessä ennen hyvin ansaittuja eläkepäiviä. – Ei tämä ole työ eikä ura... tämä on elämäntapa.

image descriptionUutinen

Pelastusarmeijan mainosfilmi voitti kultaa Vuoden Huiput 2023 -kilpailussa

Joulupata-kampanjan filmi palkittiin Kultahuipulla Suomen merkittävimmässä luovan suunnittelun kilpailussa.

image descriptionArtikkeli

Rakastu Raamattuun

Löytyykö kotoasi aarre?

image descriptionArtikkeli

Ekumenia on yhteyttä ja rakkautta

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) on maassamme toimivien kirkkojen, kristillisten yhteisöjen ja seurakuntien yhteistyöelin. Pelastusarmeija on ollut osa tätä yhteyttä vuosikymmenten ajan. Puhumme Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteerin Mayvor Wärn-Ranckenin kanssa ekumeniasta, SEN:n toiminnasta ja tavoitteista, ja hänen omasta elämänpolustaan, joka on johdattanut hänet tähän mielenkiintoiseen tehtävään.

image descriptionArtikkeli

Yhtenäisyyttä monimuotoisuudesta

Kaikkialla maailmassa pienissä ja suurissa kaupungeissa, jopa kylissä, on vähintään yksi kirkko. Ihmiset käyvät kirkossa joko jumalanpalveluksessa tai katsomassa sitä nähtävyytenä. Sekä uskovat että muut ihmiset yhdistävät kirkot Jumalaan.

image descriptionUutinen

iCare secondhand -myymälä avattu Tampereen Koskikeskukseen

Pelastusarmeijan uusin iCare secondhand hyväntekeväisyysmyymälä avautui 2.4.2024 Tampereella kauppakeskus Koskikeskukseen. Kaikkiaan Pelastusarmeijalla on 15 iCare- ja kirpputorimyymälää ympäri Suomea.

image descriptionPääsiäistervehdys

Kenraalin pääsiäistervehdys 2024

Pääsiäisen viimeinen sana

image descriptionPääsiäistervehdys

Pelastusarmeijan pääsiäistervehdys 2024

Lukuvinkki pääsiäisen pyhiksi

image descriptionArtikkeli

Kielten, ajatusten ja maailmojen vaihtoa Jyväskylän opiskelijakodissa

Pelastusarmeijalla on yksi opiskelija-asuntola Suomessa. Se on Jyväskylässä, joka on kuuluisa lukuisista oppilaitoksistaan ja tuhansista opiskelijoista. Pelastusarmeijan opiskelijakoti tarjoaa edullisen, keskisen ja yhteisöllisen vaihtoehdon opiskelija-asumiseen.

image descriptionLehdistötiedote

iCare secondhand -myymälä avautuu Tampereen Koskikeskuksessa 2.4.2024

Pelastusarmeijan uusi iCare secondhand hyväntekeväisyysmyymälä avataan 2.4.2024 Tampereella kauppakeskus Koskikeskukseen. Kaikkiaan Pelastusarmeijalla on 15 iCare- ja kirpputorimyymälää ympäri Suomea.

image descriptionTapahtuma

Yli 65-vuotiaiden virkistyspäivät 8.–10.10.

Yli 65-vuotiaiden virkistyspäivät järjestetään 8.–10.10. Kulttuurikeskus Sofiassa, Helsingissä.

image descriptionArtikkeli

Ystävällisten ihmisten Jyväskylä

Kapteeni Anneli Aavik on luotsannut Jyväskylän osastoa kesästä 2022 lähtien. Anneli on virolainen upseeri, jolle Suomi oli jo entuudestaan hiukan tuttu – hän oli upseerikoulun aikana harjoittelussa Helsingin osastossa. Nyt Jyväskylä on hänen ensimmäinen määräyksensä upseerina Suomessa. – Ihmiset ovat ottaneet minut lämmöllä ja kärsivällisyydellä vastaan, kapteeni Anneli Aavik kertoo.

image descriptionLehdistötiedote

Pelastusarmeijan Suurmetsän vanhusten asuintalojen tilalle suunnitellaan senioritaloja

Osoitteessa Puistolantie 6 suunnitellaan huonokuntoisten Pelastusarmeijan vanhustentalojen tilalle kahta pääosin 3–4-kerroksista senioritaloa. Vuokra-asuntojen ohella taloon olisi tulossa myös ympärivuorokautisen hoivan yksikkö vanhuksille.

image descriptionUutinen

Lasten lomakodin 110 vuotta juhlittiin ilolla

Pelastusarmeijan Nummelan lomakoti on toiminut perheiden apuna jo 110 vuotta. Tätä juhlittiin suurella ilolla 8. maaliskuuta Pelastusarmeijan Helsingin osastossa. Puhujavieraina olivat Suomen Supernanny, psyko- ja perheterapeutti Pia Penttala ja vihtiläinen opettaja Tuomas Kannisto, joka on tehnyt lomakodille leirilauluja kahdeksan vuoden ajan.

image descriptionArtikkeli

Lahjoittamisesta entistäkin helpompaa

Uudet, kauppakeskuksista löytyvät iCare-keräyslaatikot tekevät hyväntekeväisyydestä helppoa – kauppareissulla lahjoitustavarat voi jättää parkkihallista löytyvään laatikkoon.

image descriptionUUTINEN

Kumppanuuskeräyshaaste

Kumppanuuskeräysaika on neljä viikkoa. Jokaiselle viikolle on oma haasteensa, aiheina ravinto, koulutus, terveydenhuolto ja tiedonsaanti. Haastamme sinut näiden teemojen kautta miettimään, miten voisit olla avuksi niille, joille nämä asiat eivät ole itsestään selviä.

image descriptionLehdistötiedote

Pelastusarmeijan Nummelan lomakoti perheiden apuna jo 110 vuotta

Nummelan lomakoti, entinen siirtola, on toiminut vähävaraisten lapsiperheiden ja erityisesti yksinhuoltajaperheiden apuna jo 110 vuotta. Kiireisen arjen ja lomasesongin aikana järjestetyt leirit tarjoavat lapsille mieluisan loman ja vanhemmille kotona hengähdyshetken.

image descriptionArtikkeli

Musiikki voi murtaa muurit

Jumala on luonut taivaan ja maan, kaiken elävän, ja Jumala on luonut musiikin.

image descriptionUutisia maailmalta

Kaksi vuotta Ukrainan sotaa

Pelastusarmeija on sodan alkamisesta lähtien auttanut sekä Ukrainassa että maissa, joihin ihmiset ovat paenneet. Sodan jatkuessa Pelastusarmeijan eurooppalainen yhteistyö Ukrainan hyväksi on vain vahvistunut. Suomessa tarjoamme ukrainalaisille apua osastojemme kautta ja keräämme katastrofikeräyksellä varoja sodasta kärsivien auttamiseen.

image descriptionArtikkeli

Teatterin taikaa Tampereella

Pelastusarmeijan Tampereen osastolla toimii vireä teatteriryhmä, jota johtaa kersanttimajuri Lasse Mattsson. Vuodesta 2016 lähtien hän on käsikirjoittanut ja ohjannut kuusi näytelmää, joista viimeisin sai ensi-iltansa marraskuussa.

image descriptionLehdistötiedote

Pelastusarmeijan kumppanuuskeräys 25.2.–24.3.2024

Anna lapselle tulevaisuus Pelastusarmeijan perinteisen kumppanuuskeräyksen avulla kerätään jälleen varoja yhteisöjen, perheiden ja lasten auttamiseksi Pakistanissa, Ghanassa, Togossa, Paraguayssa sekä Argentiinassa ja Uruguayssa.

image descriptionUutinen

Sotahuudon tammikuun numero ääniversiona

Sotahuudon tammikuun numerossa tutustuimme kahteen näkörajoitteiseen kristittyyn mieheen. Tämän inspiroimana haluamme tarjota tammikuun numeromme myös ääniversiona.

image descriptionArtikkeli

Kitaravirtuoosi ja oman taivastien kulkija Jukka Tolonen

Jukka Tolonen on suomalaisen rock- ja jazzmusiikin kitaralegenda. Menestyksellä on kuitenkin ollut kääntöpuolensa, ja jo teininä päihteet veivät nuorta miestä. Huumekierre eskaloitui psykooseihin, puukotukseen ja vankilatuomioon. Noina elämän synkimpinä hetkinä Herra näytti kuitenkin valonpilkahduksen.

image descriptionArtikkeli

Temppelin torvisoittokunta - sukupolvet ylittävää soitantaa

Temppelin torvisoittokunta lähenee jo 130 vuoden ikää! Soittokunnalla on arvokas ja värikäs historia, mutta sillä on oma tärkeä paikkansa myös nykyisyydessä ja tulevaisuudessa – siksi toive uusista, nuorista soittajista on soittokuntalaisille yhteinen.

image descriptionArtikkeli

Laula sydämelläsi!

Pelastusarmeijan johtajat nostavat tärkeitä ja ajankohtaisia asioita valokeilaan.

image descriptionArtikkeli

Tassukahvila on hyväksi haukuttu!

Kajaanissa kokoontuu keskiviikkoiltaisin karvan verran villimpi seurakunta. Pelastusarmeijan Kajaanin osastossa on syksystä asti ollut toiminnassa Tassukahvila, jonne ovat tervetulleita koirakaverit ja heidän palveluskuntansa. – Tämä on tällaista ystävyysevankelioimista, kertoo Kajaanin osaston johtaja, majuri Pirjo Mikkonen.

image descriptionArtikkeli

Millä minä näen?

Kirjoittamisen hetkellä vuodenaika tarjoilee pimeyttä, sadetta, viimatuulia ja lisää pimeyttä.

image descriptionArtikkeli

Elämäni näkörajoitteisena kristittynä

Tässä kahden haastattelun kokonaisuudessa tutustumme kahteen mieheen, joiden elämäntarinoissa on paljon yhteneväisyyksiä. Molemmat ovat näkövammaisia verkkokalvon pigmenttirappeuman seurauksena, kouluttautuneet hierojiksi ja koko sydämeltään kristittyjä. Millaista elämä ja uskonelämä on elämää rajoittavan fyysisen tekijän kanssa?

image descriptionArtikkeli

Vihasta rakkauteen

Keskiajalla eläneen Franciscus Assisilaisen kerrotaan rukoilleen: ”Herra, tee minusta rauhasi väline, niin että sinne missä on vihaa, kylväisin rakkautta, missä katkeruutta, toisin anteeksiantamusta.” Olkoon se meidänkin rukouksemme tänä armon vuonna 2024.

image descriptionJoulutervehdys

Kenraalin joulutervehdys 2023

Pelastusarmeijan kansainvälisen johtajan, kenraali Lyndon Buckinghamin joulutervehdys.

image descriptionJoulutervehdys

Pelastusarmeijan joulutervehdys 2023

Kirkkaimmatkin valot kalpenevat todellisen Valon rinnalla, joka on Jeesus Kristus, joulun alkusyy ja sen keskipiste.

image descriptionLehdistötiedote

Joulupuuro ei ole itsestäänselvyys – Pelastusarmeijan Joulupata auttaa

Tiistaina 19.12 kello 8.00 alkaen Pelastusarmeija tarjoaa joulupuuroa Helsingin päärautatieasemalla. Tempauksella haluamme tuoda iloa kaikkien ohikulkijoiden aamuun joulua odotellessa ja samalla muistuttaa, että joulupuuro ei ole kaikille itsestäänselvyys.

image descriptionArtikkeli

Joulu Pelastusarmeijan eri pisteissä

Pelastusarmeija on monipuolinen hengellinen yhteisö ja sosiaalinen organisaatio. Joulu näkyy ja vaikuttaa toiminnassamme monin tavoin. Ilmeisin on tietenkin kaduilla ja verkossa näkyvä Joulupata-keräys – keräys, joka mahdollistaa auttamistyömme ympäri vuoden. On kuitenkin lukuisia monia muitakin toimintoja ja kokoontumisia, jotka värittävät juhla-aikaamme.

image descriptionLehdistötiedote

Frälsningsarméns Julgrytsinsamling hjälper mindre bemedlade också denna jul

Som en följd av de stigande priserna har behovet av hjälp ökat i vårt land. Med de insamlade medlen till Julgrytan kan vi hjälpa fattiga familjer, enskilda människor och äldre i hemlandet. Hjälpen ges huvudsakligen som matpaket och gåvokort.

image descriptionLehdistötiedote

Pelastusarmeijan Joulupata-keräys auttaa vähävaraisia tänäkin jouluna

Hintojen nousu on lisännyt avun tarvetta Suomessa. Rahalahjoitukset Joulupata-keräykseen auttavat vähävaraisia perheitä, yksittäisiä ihmisiä ja vanhuksia kotimaassa. Apua jaetaan pääasiallisesti ruokapaketteina tai lahjakortteina. Joulupadat saapuvat kaduille ja kauppakeskuksiin perjantaina 15.12 ja ovat ulkona 23.12 saakka.

image descriptionArtikkeli

Toisenlaiset lahjat

Joululahjat ovat olennainen osa joulun perinteitä – halusimme sitä tai emme. Aina ei kuitenkaan tarvitse ostaa uutta ja kallista. Kuten sanotaan, ajatus on tärkein, ja hyvät ajatukset ovat vielä parempia! Joululahjastressiä voi vältellä ja lahjakuluissa säästää monella tavoin, esimerkiksi antamalla kierrätettyjä, itse tehtyjä tai aineettomia lahjoja.

image descriptionArtikkeli

Anna-Mari Kaskinen: Jouluna he kaikki ovat täällä

Sanoittaja, kirjailija, runoilija Anna-Mari Kaskista voisi kutsua suomalaisen hengellisen musiikin kansallisaarteeksi. Hän on sanoittanut lukemattomia hengellisiä lauluja, hänen sanoituksiaan löytyy virsikirjasta useita, ja hän on julkaissut monia runokirjoja, lastenkirjoja ja muita kirjallisia tuotoksia. Ei ole ihme, että hänet palkittiin elämäntyöstään Kirkon kulttuuripalkinnolla tänä vuonna. Sotahuuto pääsi vierailemaan Anna-Marin luona Lohjalla keskustelemassa hänen kattavasta urastaan, uskosta ja joulusta.

image descriptionSarja

Kutsuttu sotilaaksi: Iina Kulmala

Tässä kirjoitussarjassa eri-ikäiset Pelastusarmeijan sotilaat Suomesta ja Virosta ovat pohtineet omaa sotilaskutsumustaan ja sitä, mitä ajatuksia heille on herännyt heidän lukiessaan hiljattain julkaistua kirjaa ”Kutsuttu sotilaaksi”. Sarjan viimeisessä osassa Iina Kulmala Vaasan osastosta kertoo, mitä hänelle merkitsee sotilaan liittolupauksen kohta, jossa sanotaan: ”Tahdon osallistua aktiivisesti, kykyjeni mukaan osastoni elämään ja toimintaan, jumalanpalveluksiin ja todistamiseen.”

image descriptionArtikkeli

Tähtiä ja tahroja tai ehkä tarralappu

Olen nähnyt monia ihmisiä, jotka ovat keränneet itselleen tahroja ja toisia, jotka mielellään keräävät itselleen tähtiä.

image descriptionArtikkeli

Vankina vankien joukossa

Kurkistamme Pelastusarmeijan vankilatyön mielenkiintoiseen historiaan. Kun Pelastusarmeija tuli Suomeen 1800-luvun lopulla, kaikki eivät katsoneet sitä hyvällä.

image descriptionArtikkeli

Suru kulkee osana elämää

Surevan kohtaaminen -toiminnalla autetaan ammattilaisia kohtaamaan läheisensä menettäneitä ja tiedotetaan sureville saatavilla olevasta tuesta. Sivusto tarjoaa lisäksi laajan kattauksen tutkittua tietoa surusta ja sen kohtaamisesta.

image descriptionSarja

Raamatun arkeologia: Varhaiskristittyjen hautaamisesta

Minna ja Kenneth Silver ovat arkeologeja ja historioitsijoita, jotka ovat erikoistuneet Raamatun arkeologiaan. Sarjassa kaivaudumme Raamatun aikaan, sanomaan ja erilaisiin näkökulmiin, jota se meille tarjoaa.

image descriptionUutinen

Pyhityksen heijastajat tuovat valoa maailmaan

Lokakuun lopulla Pelastusarmeijalla oli aihetta iloon ja juhlaan, kun vietettiin peräti kolmen kadetin upseerivihkimystä. Pyhityksen heijastajat -kadettirenkaan Enni ja Robert Becker sekä Taina Kaikkonen valmistuivat luutnanteiksi Pelastusarmeijan Temppelissä.

image descriptionTapahtuma

Vankilalähetyspäivät 3.–4.11.2023 Lahdessa

Ohjelma on suunnattu vankilatyössä olevien lisäksi kaikille kiinnostuneille. Myös vankeja ja heidän omaisiaan sekä vankeinhoitotehtävissä toimivia odotetaan päiville.

image descriptionTapahtuma

Upseerivihkimys 28.10.2023

Pyhityksen heijastajat -kadettirenkaan upseerivihkimys ja nimittäminen lauantaina 28. lokakuuta 2023 klo 14.00 Pelastusarmeijan Temppelissä.

image descriptionSarja

Kutsuttu sotilaaksi: Maija Kyntäjä

Tässä kirjoitussarjassa Pelastusarmeijan sotilaat eri puolelta Suomea pohtivat omaa kutsumustaan ja kertovat, mitä ajatuksia heille on herännyt Kutsuttu sotilaaksi -kirjan äärellä. Tässä kuussa puheenvuoro on Maija Kyntäjällä Vaasan osastosta.

image descriptionArtikkeli

Toivon talosta toivoa toivottomille

Toivon talo on ollut pelastusrengas monelle päihderiippuvuuksiin hukkuvalle. Heille, jotka monet ovat nähneet toivottomina, menetettyinä tapauksina. Kaikki eivät kuntoutuksessaan onnistu, mutta vuosittain muutama mies löytää polun raittiuteen – ja yksikin pelastettu sielu on kaiken tehdyn työn arvoista.

image descriptionArtikkeli

PATAS Porissa

Pelastusarmeijan tuetun asumisen palvelumuotoa toteutetaan Turun seudulla ja Porissa. Nyt tutustumme Porin PATAS-työhön. Työmuoto alkoi jo Porin asuntolan sulkeutumisen aikoihin ja on nyt tärkeä osa Porin kaupungin tarjoamia asumispalveluja.

image descriptionArtikkeli

Vapaus?

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta vapaus? Mitä on aito vapaus? Ainakin Wikipedian mukaan vapaus tarkoittaa mahdollisuutta tehdä tai saavuttaa jotain ilman rajoitteita, jotka estäisivät sen. Mitä käsite meille henkilökohtaisesti tarkoittaa saattaa vaihdella riippuen ympäristöstämme, arvoistamme sekä elämänkokemuksestamme.

image descriptionUutinen

Asunnottomien yö 17.10.

”Kenelle kaupunki kuuluu?” Pelastusarmeija mukana muun muassa Helsingissä ja Turussa.